Bij Dion ICT begrijpen we hoe cruciaal het is om gegevens te beschermen. Daarom bieden we ook uitgebreide diensten voor het opzetten en beheren van backup systemen. Onze diensten omvatten:

 1. Backup Strategie en Planning: We helpen je bij het ontwikkelen van een backup strategie die is afgestemd op je specifieke behoeften. Of het nu gaat om het veiligstellen van bestanden, databases, of hele systemen, we zorgen voor een plan dat bij jouw bedrijf past.
 2. Backup Implementatie: Ons team zet de backup systemen op, configureert ze en zorgt ervoor dat ze soepel draaien. We werken met de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat je gegevens veilig zijn.
 3. Monitoring en Onderhoud: We houden je backup systemen constant in de gaten en voeren regelmatig onderhoud uit om ervoor te zorgen dat alles optimaal blijft werken.
 4. Herstel en Testen: In geval van een calamiteit helpen we je bij het snel herstellen van verloren gegevens. We voeren ook periodieke hersteltests uit om ervoor te zorgen dat je altijd klaar bent voor het onverwachte.
 5. Cloud Backup Services: Als je gegevens wilt beveiligen in de cloud, bieden we ook cloud backup services die je toegang geven tot offsite opslag voor extra beveiliging.

Het hebben van een betrouwbaar backup systeem is van vitaal belang om bedrijfscontinuïteit te waarborgen en gegevensverlies te voorkomen. Dion ICT staat klaar om je te ondersteunen bij het opzetten en beheren van deze essentiële component van je IT-infrastructuur. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of om je backup behoeften te bespreken.

Particulier

Het maken van een goede back-up van je foto’s is van cruciaal belang om meerdere redenen, waaronder:

 1. Bescherming tegen gegevensverlies: Foto’s vertegenwoordigen vaak kostbare herinneringen en momenten in ons leven. Als ze verloren gaan als gevolg van technische storingen, diefstal, beschadiging van apparaten, of per ongeluk verwijderen, kan dit emotioneel en praktisch zeer pijnlijk zijn.
 2. Bescherming tegen technische problemen: Gegevensopslagapparaten zoals harde schijven en geheugenkaarten kunnen defect raken of crashen. Het hebben van een back-up vermindert het risico dat je al je foto’s kwijtraakt.
 3. Beveiliging tegen diefstal: In het geval van diefstal van je apparaten, zoals camera’s, smartphones of laptops, kunnen foto’s verloren gaan als ze niet zijn back-upped.
 4. Virus- of malware-infecties: Malware kan bestanden op je apparaat beschadigen of versleutelen. Als je foto’s zijn geback-upt, kun je deze herstellen zonder losgeld te betalen aan hackers.
 5. Apparaatupgrades of vervanging: Wanneer je een nieuw apparaat koopt of je huidige apparaat moet herstellen naar de fabrieksinstellingen, heb je een back-up nodig om je foto’s te herstellen.
 6. Ruimte op apparaten vrijmaken: Door je foto’s naar een back-up te verplaatsen, kun je ruimte vrijmaken op je huidige apparaten om nieuwe foto’s te maken of om deze efficiënter te laten werken.
 7. Toegankelijkheid en delen: Een back-up stelt je in staat om je foto’s gemakkelijk te delen met anderen, ongeacht het apparaat of de locatie. Je kunt ze ook bekijken en delen vanaf verschillende apparaten.
 8. Tijdbesparing: Als je ooit je foto’s verliest, kan het een aanzienlijke hoeveelheid tijd en moeite kosten om ze te proberen te herstellen, en sommige kunnen mogelijk verloren gaan. Een regelmatige back-up bespaart je deze zorgen.
 9. Familie-erfstukken: Foto’s kunnen belangrijke familie-erfstukken zijn. Het maken van back-ups zorgt ervoor dat ze worden beschermd voor toekomstige generaties.

Om ervoor te zorgen dat je foto’s veilig zijn, is het raadzaam om regelmatig back-ups te maken, bij voorkeur op verschillende locaties, zoals externe harde schijven, cloudopslagdiensten of netwerkopslag. Het instellen van automatische back-ups kan je helpen om ervoor te zorgen dat je foto’s altijd veilig zijn, zonder dat je eraan hoeft te denken.